Wat te doen als...

 

Wat te doen als...

Da's knap lastig!

Herken je dit? Een teamlid lijkt geen zin meer te hebben. Hij of zij luistert niet naar wat je zegt, komt afspraken niet na en doet het werk in het beste geval maar half. Er op aanspreken heb je al een aantal malen gedaan. Verbetering werd steeds beloofd, maar de voeten deden niet wat de mond zei. Ga je nu toch eindelijk de hulp van een begeleider inroepen? Of ben jij iemand die het toch graag zelf wil oplossen en dat zo lang mogelijk blijft proberen?

Dan hebben wij hier wat tips voor je, die je kunnen helpen beslissen wat te doen en hoe te handelen. Misschien krijgt jouw paard dan wel dorst?

  • Zeker in het eerste jaar vallen nog veel studenten af. Gaat het ook op andere vlakken niet goed met dit teamlid? Blijf dan vooral niet trekken aan een dood paard. Zonde van je energie. Neem snel maatregelen om het resultaat van je project zeker te stellen.
  • Van nature gemakzuchtige paarden zullen de race nooit winnen. Gewoon de zweep er over, streng aanpakken. Maak dit lid vooral niet verantwoordelijk voor cruciaal werk. Verdeel desnoods taken opnieuw.
  • Vraag de ander wat hem of haar wel zou kunnen motiveren.
  • Verzamel voorbeelden van wat goed ging en wat niet. Welke races loopt je paard wel goed?
  • Bespreek de voorbeelden. Vraag naar zijn kijk op de situatie. Maak duidelijk hoe jij (en je team) zijn gedrag ervaart en welk effect dat op jou, het team en resultaat heeft.
  • Maak goede en concrete afspraken op schrift over de gewenste verbeteringen. Neem vooral ook het "wanneer" op. Geef een "klontje suiker" voor elke verbetering die gehaald wordt en grijp snel in wanneer niet.