Tools

 

Tools

Beter goed gejat dan slecht bedacht

Niets is zo handig als kunnen begin met een voorbeeld, handig format of stappenplan. Of weten wat de spelregels binnen je opleiding zijn. Om goed te kunnen beheren en beheersen heb je checklists en overzicht nodig en kun je tools gebruiken die je dat leveren.
 

Algemeen

Projectmatig werken  Academie ROB Behalve een beknopte toelichting op projectmatig werken bevat het ook werkmodellen voor de project opstart, agenda voor een vergadering, taken van een voorzitter, notulen van een vergadering, lay-out klassieke notulen en besluitenlijst, projectetiquette. 
Auteur: Saxion
Projectmatig werken LET Deze webpagina van de Faculteit Letteren van de Universiteit Leiden biedt hulpmiddelen voor projectleiders: een handleiding en sjablonen voor projectdocumenten.
Auteur: Universiteit Leiden
Projectmanagement Roel Grit Website behorende bij het boek projectmanagement van R. Grit.

Voorbeeld Project(plannen)

Saxionprojecten Op de Saxion website vind je voor elke studierichting voorbeelden van projecten van afstudeerders, zoals hier van Civiele Techniek.

Risicomanagement

Analyse Spreadsheet, afkomstig van www.grit-projectmanagement.wolters.nl om een algemene risicoanalyse te maken voor een project.